donderdag 8 september 2016

Een eerste goed gevulde week.

Maandag bracht ik zoals gezegd potjes nagellak mee naar de klas. Twee stoere jongens durfden het aan om ook een kleurtje te kiezen! Maar het fijnste vond ik nog dat het niet meer als abnormaal werd bekeken.

Quinten had een plannetje bij van een spoorweg. Hij was met de stoomtrein door een tunnel gereden. De jongens besloten in het lokaaltje een tunnel te bouwen met de houten blokken. Zou het hen ook lukken om hem zo te bouwen dat Wolf er met zijn grote vrachtwagen zou doorkunnen?
Bij het bouwen zag ik dat de jongens de werkkoffers van het huisje erbij haalden. Maar aangezien daar niet echt voldoende materiaal in zit om effectief iets te kunnen maken, leende ik bij de worteltjes de Mecano. Voor de jongens - dacht ik :p. Want bij het kiezen, zaten er ineens allemaal meisjes rond de tafel. Tot zover de stereotiepen bij de banaantjes :D !

 
Amélie vertelde in de kring over 'een muis van mij thuis' en daar was ons eerste versje al !
De tunnel in het lokaaltje werd omgebouwd tot huis - inclusief kelder waar het voedsel wordt bewaard...
Kathy kwam ook de eerste keer mee spelen en werken met ons. Het uitgelezen moment om met de jongsten eens te vingerverven. Wat begon met een voorzichtige vinger eindigde met 2 handen lekker vol verf !

De waterbak werd gevuld wat goed uitkwam om Lou zijn Lego boot te testen. Zou hij blijven drijven?
 
We gingen ook visjes kopen voor ons aquarium, vingen luchtbellen op het voetbalveld, lazen een verhaaltje over Maatje Spanrups waarna we ons maten tegen de klasdeur, de oudsten deden een eerste tekenronde, we deden een hengelspel met gekleurde visjes,...
Het huis werd ook verbouwd.
'Dit is groter dan het andere huis.'
'Ja, dit is keigroot !'
'Daar kunnen we allemaal in !'

Om maar te zeggen...het is niet verwonderlijk als je kleuter moe was de voorbije dagen.
Ze hebben immers al superhard gewerkt en gespeeld !


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten