vrijdag 23 september 2016

Over vissen en vogels.

Na de 5de vis die boven in ons aquarium lag te dobberen, bespraken we in de kring wat er moest gebeuren met de overblijvende visjes. We willen immers niet dat ze allemaal dood gaan!  Leen, mama van Rik die vorig jaar bij de banaantjes zat, heeft thuis ook een warmwateraquarium. Vandaag trokken we dan ook naar Westmeerbeek om onze visjes te verhuizen. In ruil krijgen we goudvissen (gouden én gevlekte én zwarte) terug. Deze kunnen gewoon in koud water leven. Hopelijk voelen zij zich beter in onze klas.

 
Er is zelfs een eetbare vis :). Mmmm...lekker.
 
 
Ik hoor ook vaak 'ik kan niks zien' dus eens terug in de klas plaatsen we de bankjes van onze kring anders zodat deel 2 van de verhuis onder goedkeurend oog van alle kleuters kan plaatsvinden. De nieuwe vissen lijken wel tevreden met hun nieuwe plekje.

 
Omdat we de buitentijd misten, spelen we buiten als alle andere kinderen binnen zijn. Heerlijk genieten in het zonnetje van lege kampen en een hele zandbak voor ons alleen!
 


 
Na de middag gaan de meeste kleuters aan de slag met de plasticine. Ram boetseert een visje op het water. " We kunnen testen in de waterbak of die blijft drijven ! " Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben de enige die denkt dat hij zal zinken...Wat ook gebeurt. Tot ik hem wat platter en groter maak...Wonderlijk toch ?
 
 
En dan krijgen we plots een verrassing voorgeschoteld...De Worteltjes maakten popcorn en brengen ons een hele kom vol! Na de vakkundige uitleg van Fons en Noor wordt er gezellig geknabbeld.
 


 
Na ons bezoekje met de ijsvogel gingen de Limoentjes aan de slag met stift en plasticine. Ze komen ons hun werkjes tonen. Wauw - wat een kunstenaars!
 
En nu goed uitrusten...want maandag trekken we naar het bos !
 
 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten