dinsdag 13 september 2016

We zijn er allemaal !

Elke ochtend (en elke namiddag) telt de verantwoordelijke met hoeveel kleuters we in de kring zitten.
Zijn we er allemaal? Wie missen we? Hoe zou dat komen?
Vanmorgen telden we 15 banaantjes. Iedereen was dus in de klas.
Dat was de eerste keer dit schooljaar !

 
En dat kwam goed uit want gisteren hadden we in de namiddag fruitsla gemaakt. We proefden al eens van de peer, de appel, de pruim en de nectarine maar de fruitsla zelf die wilden we samen opeten. Hmmmmmm...
 

 
Sommige jongste kleuters bouwden samen met Kathy een parcours in het lokaaltje om een rondje te rijden met de tractor. Net zoals we gisteren deden in de wei. Ze maakten er dan ook een stal bij voor de koe en de paarden. Er werd getekend over de koekjes, geschilderd over het wiebelen in de tractor en koeien getimmerd. Onze eerste 'vrije teksten' krijgen zo vorm...
 
Lou had een eikeltje gevonden gisteren en deze samen met Ram open gekregen door er met de tractor over te rijden. Net zoals we deden met het nootje van Mera enkele dagen geleden. Hij wou graag weten hoe de eekhoorntjes eten dus keken we in de kring naar een filmpje.
De kleuters begonnen in de kring spontaan 'vrolijke vrienden' te zingen. Ook het liedje zoeken we even op en spelen het af op het scherm in de kring.
We vragen aan Benny van welke vogel het nest is dat Ot meebracht. Hij denkt dat het van een zanglijster komt. We proeven de koekjes die de krokodilletjes voor ons bakten, smulden van een ijsje tijdens de laatste buitentijd en smikkelden in de afsluitkring ook nog de watermeloen op.
Mocht je kleuter dus geen honger gehad hebben na schooltijd...
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten