dinsdag 7 februari 2017

We leren van elkaar.

De banaantjesklas leek vanmorgen wel een schoonheidssalon.
Ik zat aan een tafeltje met de nagellak van Oona en een tafeltje verder haalde Billie-Lou haar tattookunsten boven met haar tattoo-stift.
Sommige kleuters wilden maar 1 van de 2, andere allebei maar het mooiste vond ik om tussen het spelen en werken door te horen :
 'jongens mogen ook nagellak hé'.
Het was geen aarzelende vraag, het klonk eerder als een ingebakken overtuiging.
Ik werd er in elk geval blij van. En ik denk de kleuters ook.Veel bedrijvigheid ook weer aan de knutseltafel. Mera toont aan Amélie hoe je een slakje kan maken van de plasticine ( 'je moet eerst zo een worstje maken en dan zo oprollen en dan hier een stukje overlaten' ), Billie-Lou helpt Ot met het beplakken van een rammeldoos en Julia gaat dan weer samen met Oona aan de slag. Zo mooi om te zien hoe ze elkaar helpen.Gras en grassprietjes.

Marie keek gisteren aandachtig toe hoe ik toonde aan Oona hoe ze
een bloemetje kon boetseren. Ze kon het zelf ook !

Na de buitentijd vertelt Amélie vol trots hoe ze op haar beurt aan Mera toonde hoe ze haar laarzen zelf kan uittrekken. Wat leren ze veel van elkaar...

In de namiddag komt Annelies, mama van Amélie, op bezoek. Ze komt samen met de kleuters sushiboterhammetjes maken. Hoe die eruit zien? Dat is afwachten tot morgen. Maar 1 ding is zeker..er werd nog nooit eerder met zoveel smaak korstjes gegeten .
Je zou bijna denken dat er chips op  tafel stond ;) .

 


 
 
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten